Οκτ 22, 2020

Η Novartis Hellas απέσπασε τρία βραβεία, στα Healthcare Business Awards 2020, που διοργανώνονται από το Health Daily της Boussias Communications. Συγκεκριμένα, διακρίθηκε με 1 Χρυσό Βραβείο για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης «Μίλα για την Ημικρανία σου», 1 Ασημένιο Βραβείο για το πρόγραμμα «Novartis Μένουμε Ασφαλείς» και 1 Χάλκινο βραβείο για το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Ανοιχτά Φτερά».

Πιο συγκεκριμένα, η εκστρατεία ευαισθητοποίησης «Μίλα για την Ημικρανία σου», βραβεύτηκε με Χρυσή Διάκριση στην κατηγορία Επικοινωνία. Για την πλειοψηφία των Ελλήνων, η ημικρανία αποτελεί συνώνυμο του δυνατού πονοκέφαλου – μια εσφαλμένη αντίληψη που δυστυχώς εξακολουθεί να κυριαρχεί, δυσχεραίνοντας την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή των ασθενών. Η εκστρατεία «Μίλα για την Ημικρανία σου», έχει ως στόχο να συμβάλει στην ενημέρωση όλων μας για τις πραγματικές διαστάσεις της ημικρανίας, ώστε κάθε ασθενής να αισθάνεται ότι μπορεί να μιλήσει ανοικτά για την εμπειρία του και βρίσκοντας την κατανόηση και την υποστήριξη που χρειάζεται, να μπορέσει να μειώσει την επιβάρυνση της νόσου στη ζωή του.

Με Ασημένια Διάκριση, αναγνωρίστηκε το πρόγραμμα «Novartis Μένουμε Ασφαλείς» μέσω του οποίου η εταιρεία εφάρμοσε συγκεκριμένη επιχειρησιακή στρατηγική μεριμνώντας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχοντας στο κέντρο της προσπάθειάς της τους ανθρώπους της, η Novartis Hellas προχώρησε σε άμεση λήψη δεσμεύσεων προς τους εργαζομένους, καθώς και μέτρων προστασίας και ενημέρωσης τους, αξιοποιώντας σημαντικούς πόρους της εταιρείας και υιοθετώντας καινοτόμες λύσεις. Ο σχεδιασμός και η στρατηγική αναπτύχθηκε 3 φάσεις, με γνώμονα κατάσταση της πανδημίας στη χώρα και τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς και τις ανάγκες των ανθρώπων μας.

Τέλος, με Χάλκινο Βραβείο αναγνωρίστηκε το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας «Ανοιχτά Φτερά» της Novartis Hellas στην κατηγορία Συμβολή στην Απασχόληση. Για τη Novartis η έννοια της Εταιρικής Υπευθυνότητας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιχειρηματική μας στρατηγική. Η Novartis Hellas αφουγκράστηκε τις τρέχουσες ανάγκες της χώρας και στο πλαίσιο αυτό, ανταποκρίθηκε έμπρακτα στο Νο1 ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας, λειτουργώντας ως καλός εταιρικός πολίτης: τη νεανική ανεργία. Αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Found.ation στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σεμιναρίων ψηφιακών δεξιοτήτων, η πρωτοβουλία “Ανοιχτά Φτερά” μέσω του προγράμματος «Digital Skills», προσέφερε σε 300 άνεργους νέους/ες τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες μέσα από ένα δωρεάν καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, ώστε να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας.

Η Επικεφαλής Επικοινωνίας του Ομίλου Novartis στην Ελλάδα, κα Φωτεινή Μπαμπανάρα, ανέφερε σχετικά: «Η συνεχής βράβευση της εταιρείας μας από τα Healthcare Business Awards αποδεικνύει για ακόμα μία φορά τη δέσμευσή μας να δημιουργούμε αξία για την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η φετινή βράβευση, μέσω της οποίας λάβαμε τρεις σημαντικές αναγνωρίσεις, στην ουσία επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας, θέτοντας τους ανθρώπους μας ως το πιο σημαντικό κεφάλαιο των δραστηριοτήτων μας, με προσήλωση στην επέκταση της πρόσβασης στην υγεία για όλους τους ασθενείς αλλά και μέσω της παρουσίας μας ως καλός εταιρικός πολίτης. Συνεχίζουμε το έργο μας, με αίσθημα ευθύνης και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με ανάλογες ενέργειες και στο μέλλον.»