Οκτ 15, 2020

Με τέσσερις αργυρές διακρίσεις βραβεύτηκε η Novartis Hellas στα HR Awards 2020. Η εταιρεία αναγνωρίστηκε για τις πρακτικές της στο Χώρο Εργασίας & τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού αλλά και για το πλάνο τηλεργασίας που εφάρμοσε για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων της, με την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

Το πρόγραμμα «Energized for Life», το οποίο βρέθηκε στη δεύτερη θέση των βραβεύσεων της κατηγορίας Health & Wellbeing, πραγματοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά και έχει στόχο την προώθηση της υγείας και της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Επιπλέον, η εταιρεία βραβεύτηκε με ασημένια διάκριση στην κατηγορία Talent & Performance Management για τρίτη φορά για τη Στρατηγική Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού που ακολουθεί. Ταυτόχρονα, η εταιρεία αναγνωρίστηκε και για τις δράσεις αντιμετώπισης των προκλήσεων της πανδημίας του COVID-19, με την Novartis Hellas να βραβεύεται για τα προγράμματα «Novartis Work from Home» και «Novartis Workplace Redesign».

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες εκδήλωσης της πανδημίας COVID-19, η Novartis Hellas εφάρμοσε συγκεκριμένη επιχειρησιακή στρατηγική μεριμνώντας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της, με την επέκταση της τηλεργασίας και των ψηφιακών εργαλείων συνεργασίας. Επιπροσθέτως, η εταιρεία έλαβε όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, ώστε οι εργαζόμενοί της να νοιώθουν και να είναι απόλυτα ασφαλείς είτε εργάζονται στα γραφεία είτε στο πεδίο. Παράλληλα, ενθάρρυνε τους ανθρώπους της να αποφασίσουν οι ίδιοι πότε θα επιστρέψουν, με βάση τα δικές τους προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες. Η εταιρεία θέτει διαχρονικά σε υψηλή προτεραιότητα την επαγγελματική εξέλιξη των ανθρώπων της μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης και συμμετοχής σε καινοτόμα projects, που ενισχύουν μια κουλτούρα συνεχούς μάθησης. Παράδειγμα αποτελεί η επέκταση και στις οικογένειές των εργαζομένων της δωρεάν πρόσβασης στις ψηφιακές πλατφόρμες εκπαίδευσης Coursera και Κhan Academy (για παιδιά σχολικής ηλικίας) κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Επικεφαλής Ανθρωπίνου Δυναμικού της Novartis Hellas, κος Chris Aris, δήλωσε σχετικά: «Μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες της Novartis Hellas είναι η απελευθέρωση της δύναμης των ανθρώπων μας, ακολουθώντας τη παγκόσμια φιλοσοφία του Ομίλου “inspired, curious, unbossed”. Εξελίσσουμε την κουλτούρα μας για να εξασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποί μας μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως το ταλέντο και τη δυναμική τους. Από την πρώτη στιγμή, η εταιρεία στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους της με μια σειρά ενεργειών προκειμένου να τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στην απαιτητική συγκυρία. Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτές τις σημαντικές διακρίσεις και χαιρόμαστε που η “οικογένειά” μας αναγνωρίζεται σε ένα τόσο νευραλγικό τομέα όπως αυτός του Ανθρώπινου Δυναμικού