Μαρ 24, 2021
  • Η Novartis θα υποστηρίξει την παγκόσμια παραγωγή ενός ακόμα εμβολίου COVID-19, αξιοποιώντας τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της και το δυναμικό της για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Η Novartis σχεδιάζει να κατασκευάσει το mRNA και τη δραστική ουσία του υποψήφιου εμβολίου CVnCoV για έως 50 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2021 και έως και 200 ​​εκατομμύρια δόσεις το 2022. Η παράδοση από το εργοστάσιο στο Kundl της Αυστρίας αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021.
  • Η συμφωνία αυτή αποτελεί μία από τις πολλές συμφωνίες που η Novartis επανεξετάζει σε παγκόσμια βάση, για να βοηθήσει στην υποστήριξη της παγκόσμιας παραγωγής εμβολίων και θεραπευτικών ουσιών COVID-19.

Η Novartis ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει μία αρχική συμφωνία για την παραγωγή του mRNA και της δραστικής ουσίας για το υποψήφιο εμβόλιο COVID-19, CVnCoV από την CureVac, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19. Οι προετοιμασίες για την έναρξη της παραγωγής, τη μεταφορά τεχνολογίας και τις κλινικές δοκιμές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Μετά την τελική συμφωνία, η Novartis σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Οι πρώτες παραδόσεις της δραστικής ουσίας στην CureVac αναμένονται το καλοκαίρι του 2021.

Η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί σε μια νέα μονάδα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, που ήταν ήδη υπό κατασκευή στην μονάδα της Novartis στο Kundl της Αυστρίας. Η μονάδα θα προσαρμοστεί στις ανάγκες της παραγωγής εμβολίων RNA για το CVnCoV της CureVac, η κατασκευή των οποίων είναι πολύ περίπλοκη. Η Novartis σχεδιάζει να παράγει έως και 50 εκατομμύρια δόσεις του mRNA και της δραστικής ουσίας, για το εμβόλιο της CureVac το 2021 και έως και 200 ​​εκατομμύρια δόσεις το 2022. Στη συνέχεια, η δραστική ουσία θα παραδοθεί στην CureVac για περαιτέρω επεξεργασία και ολοκλήρωση.

«Νιώθουμε ότι είναι ευθύνη μας, να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να βοηθήσουμε, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την CureVac. Στην μονάδα του Kundl, η Novartis πρωτοπορεί και έχει δεκαετίες εμπειρίας στη φαρμακευτική παραγωγή πρωτεϊνών και, τα τελευταία χρόνια, νουκλεϊκών οξέων. Αυτήν τη στιγμή επεκτείνουμε την μονάδα μας με πρόσθετες δυνατότητες για την παραγωγή mRNA προκειμένου να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την αυξανόμενη ζήτηση», δήλωσε ο Steffen Lang, Global Head of Technical Operations και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Novartis.

Ο Δρ. Florian von der Mülbe, Διευθύνων Σύμβουλος Παραγωγής της CureVac, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που με τη Novartis βρήκαμε ακόμα έναν πολύ έμπειρο συνεργάτη, για να υποστηρίξουμε την παραγωγή του υποψηφίου εμβολίου μας. Μαζί με τη Novartis αναμένουμε να αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγική μας ικανότητα και να θέσουμε το δίκτυο παραγωγής μας σε ακόμη ευρύτερη βάση.»

Η απόκριση της Novartis στην πανδημία COVID-19

Η Novartis συμβάλλει μέσω πολλαπλών ενεργειών στην παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 και υποστηρίζει τη σταθερότητα των παγκόσμιων συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να δωρίσει 40 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τις κοινότητες ανά τον κόσμο που πλήττονται από την πανδημία. Επιπλέον, η Novartis συμμετέχει σε πολλές κρίσιμες διεπιστημονικές ερευνητικές πρωτοβουλίες, στον COVID-19 Therapeutics Accelerator, που συντονίζεται από το ίδρυμα Bill & Melinda Gates, τον οργανισμό Wellcome και τη Mastercard, καθώς και σε μια συνεργασία για τον COVID-19 που υποστηρίζεται από την Πρωτοβουλία Καινοτόμων Φαρμάκων (Innovative Medicines Initiative - ΙΜΙ). Η Novartis ανακοίνωσε επίσης συνεργασία με την εταιρεία Molecular Partners για την ανάπτυξη δύο θεραπειών DARPin, που έχουν σχεδιαστεί για πιθανή χρήση κατά της COVID-19, και η εταιρεία υποστηρίζει ξεχωριστά κλινικές έρευνες που σχετίζονται με τον COVID-19 για διάφορα φάρμακα της Novartis. Στα εργαστήριά μας, ξεκινήσαμε μια συνεργατική, μακροπρόθεσμη προσπάθεια ανακάλυψης φαρμάκων για την ανάπτυξη των πρώτων φαρμάκων που χορηγούνται από το στόμα κατά της COVID-19 και άλλων κορονοϊών. Για τη διατήρηση της πρόσβασης, το τμήμα Novartis generics και biosimilars, Sandoz, έγινε η πρώτη εταιρεία που δεσμεύτηκε να διατηρήσει σταθερές τιμές για μια πληθώρα βασικών φαρμάκων που μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία της COVID-19, και σύναψε συνεργασία με την Civica Rx, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, για την υποστήριξη της σταθερής παροχής βασικών γενόσιμων νοσοκομειακών φαρμάκων. Διαθέτουμε 15 φάρμακα που θεραπεύουν τα βασικά συμπτώματα της COVID-19 σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος με μηδενικό κέρδος, έως ότου ένα εμβόλιο ή μια θεραπευτική αγωγή γίνει διαθέσιμη. Επιπλέον, η Novartis Gene Therapies σύναψε συμφωνία παραγωγής με την Massachusetts Eye and Ear και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, για την παραγωγή του νέου γενετικού υποψήφιου εμβολίου κατά της COVID-19, AAVCOVID8.

GR2103176478 NOV_PUB_088_MAR_2021