Σεπ 01, 2020

Η Novartis κατάφερε για μια ακόμα φορά να ενταχθεί στη λίστα Fortune με τις «20 Πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες της Ελλάδας», που αποτελεί παγκοσμίως μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις εταιρικής φήμης. Η ψηφοφορία για την κατάρτιση της λίστας FORTUNE Most Admired Companies in Greece 2020 ανέδειξε τη Novartis Νο.14 ανάμεσα στις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα και Νο.1 στον φαρμακευτικό κλάδο.

Με αφορμή τη βράβευση, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Novartis Ηellas, κα Susanne Kohout, ανέφερε σχετικά: «Είναι τιμή για τη Novartis Hellas να συμπεριληφθεί ξανά στις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες της λίστας FORTUNE στην Ελλάδα 2020 και να κατακτήσει την 1η θέση μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών μετά από μια δύσκολη περίοδο των τελευταίων 3,5 ετών στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια ανταμοιβή των συνεχών προσπαθειών μας να παρέχουμε επιστημονική καινοτομία υπέρ των ασθενών, να επιδιώκουμε ένα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, ενώ καλλιεργούμε μια νέα ισχυρή εταιρική κουλτούρα που εστιάζεται στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Κάθε γεγονός τέτοιου μεγέθους, όπως η πανδημία Covid-19, αφήνει ένα σημάδι στις κοινωνίες. Οι άνθρωποι ανησυχούν για την υγεία και το οικονομικό τους μέλλον. Εμείς, στη Novartis Hellas, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε τέτοιες ανησυχίες και να συνεχίζουμε με διαφάνεια, σεβόμενοι τους υπαλλήλους μας και συμβάλλοντας στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.»

Λίγα λόγια για τη λίστα

Η λίστα Most Admired Companies καταρτίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Άνοιξη του 2015 και στα χρόνια που ακολούθησαν, καθιερώθηκε με συνέχεια και συνέπεια ως ο πλέον αξιόπιστος θεσμός για το ελληνικό επιχειρείν, επιβραβεύοντας επιχειρήσεις που δρουν με καινοτομία, εξωστρέφεια και εταιρική υπευθυνότητα. Τα 9 κριτήρια στα οποία βασίζεται η τελική κατάταξη είναι τα εξής:

  1. Καινοτομία
  2. Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού
  3. Αξιοποίηση Πόρων και Εταιρικών Παγίων
  4. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
  5. Ποιότητα της Διοικητικής Ομάδας
  6. Οικονομική Επίδοση
  7. Μακροπρόθεσμη Επενδυτική Αξία
  8. Ποιότητα Προσφερόμενων Προϊόντων ή Υπηρεσιών
  9. Εξωστρέφεια/ Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα

Στην έρευνα λαμβάνουν μέρος και ψηφίζουν περισσότερα από 1.500 C-suite στελέχη (CEOs, CFOs, COOs, Γενι​κοί Διευθυντές, Marketing Managers, Εμπορικοί Διευθυντές, HR Directors) από όλους τους κλάδους της οικονομίας.