Ιουν 25, 2014

Για ακόμα μία χρονιά η Novartis Hellas κατάφερε να διακριθεί από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, το οποίο βράβευσε τις εταιρείες με το υψηλότερο αίσθημα Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2013.

Για ακόμα μία χρονιά η Novartis Hellas κατάφερε να διακριθεί από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute), το οποίο βράβευσε τις εταιρείες με το υψηλότερο αίσθημα Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2013, σύμφωνα µε τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR INDEX). Φέτος, η Novartis Hellas απέσπασε Χρυσό Βραβείο για το έργο της το οποίο αποτελεί μέρος της κουλτούρας και της στρατηγικής της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Ηellas, κ. Riccardo Canevari, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που λαμβάνουμε το χρυσό βραβείο, καθώς βλέπουμε τις προσπάθειές μας να αναγνωρίζονται από έναν από τους πιο αξιόπιστους δείκτες μέτρησης Εταιρικής Υπευθυνότητας. Αυτό το βραβείο αποτελεί μακροχρόνια δέσμευση της Novartis καθώς επιβεβαιώνεται ότι η Εταιρική Υπευθυνότητα είναι βασικός πυλώνας της επιχειρηματικής στρατηγικής και της κουλτούρας μας».

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω τη σημασία της εταιρικής δραστηριότητας, ιδίως σε περιόδους ύφεσης, όπως αυτή που διανύουμε. Στη Novartis, επικεντρωνόμαστε στην κοινωνία με έμφαση στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας ενώ στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους. Επιπλέον, όλες οι δράσεις μας υλοποιούνται με υπευθυνότητα εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία μας στον τομέα της επιστήμης και της καινοτομίας. Οι εμπορικές μας δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με ακεραιότητα, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα. Η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της βιώσιμης ανάπτυξης της Novartis και δεσμευόμαστε για την ενίσχυση του θετικού αντίκτυπού μας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Η Novartis Hellas κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχει πραγματοποιήσει πληθώρα ενεργειών ΕΚΕ με μετρήσιμα και απτά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υποστήριξης ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) ανέλαβε την πρωτοβουλία να εξοπλίσει όλα τα κέντρα ΣΚΠ με Ηλεκτροκαρδιογράφους, συμβάλλοντας στην καλύτερη διαχείριση των ασθενών και στην ευέλικτη λειτουργία των κέντρων αυτών. Επιπλέον, εδώ και 18 χρόνια αφιερώνει την ημέρα της ίδρυσής της στην κοινωνία, και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους εργαζομένους της σε όλο τον κόσμο, μέσα από πράξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας, να αλλάξουν την καθημερινότητα παιδιών, ηλικιωμένων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας και αποσκοπεί στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών με πράξεις που αρμόζουν στη δέσμευσή της για κοινωνικά υπεύθυνη στάση.

Επίσης, προάγει τη νεανική επιχειρηματικότητα στον τομέα της υγείας μέσα από την υποστήριξη του “Innovation Project”, που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

Παράλληλα, κάθε χρόνο η Novartis διαθέτει πόρους για δωρεές, χορηγίες και υποστήριξη κοινωνικών προγραμμάτων, με τα προγράμματα πρώιμης πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα και τις δωρεές φαρμάκων σε ανασφάλιστους μέσω δημόσιων νοσοκομείων, κοινωνικών ιατρείων και της Τράπεζας Φαρμάκων που έχει δημιουργήσει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, να αποτελούν μερικές μόνο από τις δράσεις. Ακόμη, τονίζοντας τη σημασία πρόληψης, υποστηρίζει τη διεξαγωγή δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους ασθενών, ενώ παράλληλα υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για σημαντικές νόσους.

Λίγα λόγια για το CR Index

O CR Index είναι διεθνώς ο πιο σημαντικός δείκτης μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και χρησιμοποιείται ως εθνικός δείκτης ΕΚΕ σε διάφορες χώρες. Ως ένα κορυφαίο εργαλείο αξιολόγησης αποτελεί και σημείο αναφοράς για τη συγκριτική αξιολόγηση των επιδόσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε 4 επιμέρους τομείς: Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι και Αγορά.