Μαρ 08, 2021

Oλοκληρώθηκε ψηφιακά ο 4oς κύκλος του προγράμματος ολιστικής υποστήριξης των γυναικών με καρκίνο του μαστού, με πάνω από 2.700 εγγραφές και συνολικά 262 ώρες σεμιναρίωνOλοκληρώθηκε ψηφιακά ο 4oς κύκλος του προγράμματος ολιστικής υποστήριξης των γυναικών με καρκίνο του μαστού, με πάνω από 2.700 εγγραφές και συνολικά 262 ώρες σεμιναρίων

Το πρόγραμμα Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη! είναι μια πρωτοβουλία της Novartis Hellas, που ξεκίνησε το 2015 με στόχο την ολιστική υποστήριξη των γυναικών που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η παγκόσμια πανδημία έδωσε στο πρόγραμμα νέα, ψηφιακή μορφή, ώστε να μη νιώσει καμία γυναίκα μόνη αλλά και να παραμείνει ασφαλής στις συνθήκες που επιβάλλουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ξεπερνώντας τις 2700 εγγραφές, γυναίκες από όλη την Ελλάδα, ακόμη και από το εξωτερικό, είχαν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την δωρεάν παρακολούθηση σεμιναρίων, με βασικούς θεματικούς άξονες την τέχνη, την έκφραση και την αυτο-φροντίδα, διάρκειας δέκα εβδομάδων, φτάνοντας συνολικά τις 262 ώρες παρακολούθησης. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Ν. Αχαΐας «Άλμα Ζωής».

Στον τέταρτο κύκλο του προγράμματος, έμπειροι Ψυχοθεραπευτές και Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας καθοδήγησαν τις συμμετέχουσες μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν υπό την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Gestalt σε τομείς όπως: χοροκινητική-yoga therapy, εικαστική θεραπεία, θεραπεία Gestalt με χρήση μουσικής, θεραπεία Gestalt μέσω θεατρικής πρακτικής. Οι σεφ Βαγγέλης Δρίσκας και Πάνος Ιωαννίδης, οι διατροφολόγοι – διαιτολόγοι Ευάγγελος Ζουμπανέας και Βασίλης Κατσίλας καθώς και ο Παντελής Τουτουντζής, επίσημος Makeup Expert της L’Oréal Paris Greece συμμετείχαν επίσης στο πρόγραμμα παρέχοντας συμβουλές διατροφής, μαγειρικής και μακιγιάζ, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των συμμετεχουσών.

Η κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», τόνισε ότι «το πρόγραμμα Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη! ξεπερνώντας τις προκλήσεις της πανδημίας, στάθηκε για ακόμη μια χρονιά δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Το πρόγραμμα σεμιναρίων έκφρασης και φροντίδας του εαυτού, κατάφερε να καλλιεργήσει το αίσθημα του ανήκειν, να τονώσει την αυτοπεποίθησή τους και να τους συντροφεύσει με ευαισθησία στον δύσκολο δρόμο της αυτογνωσίας και της ενσυναίσθησης που διανύουν αυτή την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής τους».

«Η εμπειρία μας από την επαφή με ανθρώπους – ασθενείς με καρκίνο, μας υπογραμμίζει τη σημασία της καλής ψυχολογίας καθ’ όλη τη διάρκεια του απαιτητικού τους αγώνα. Οι συνέπειες της πανδημίας στη ζωή όλων, πολλαπλασιάζουν την αναγκαιότητα πρωτοβουλιών, όπως το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!». Μέσω του φετινού διαδικτυακού κύκλου εργαστηρίων, η Novartis Hellas προσέφερε απλόχερα τα εφόδια για μια ολιστική διαχείριση της νόσου σε όλες αυτές τις γυναίκες που, μέσω της συμμετοχής τους, βρήκαν μια διέξοδο έκφρασης και ενδυνάμωσης», ανέφερε ο κος Ιωάννης Μπουκοβίνας, Παθολόγος – Ογκολόγος, Πρόεδρος της Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).

Η κυρία Φωτεινή Μπαμπανάρα, Country Head of Communications and Patient Engagement της Novartis Hellas, δήλωσε «Το 2020 λόγω της πανδημίας αποτέλεσε μια χρονιά - σταθμό για την φαρμακοβιομηχανία καθώς λόγω της πανδημίας κληθήκαμε να δώσουμε λύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα υπέρ της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. Πιστοί στην αποστολή μας να βοηθούμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα, για μας ήταν αυτονόητη η απόφαση να συνεχίσουμε το πρόγραμμα σε διαδικτυακή μορφή, υποστηρίζοντας για μια ακόμα χρονιά έμπρακτα όλες αυτές τις γενναίες γυναίκες στον καθημερινό τους αγώνα με τη νόσο» .

 «Ήταν μια καταπληκτική μύηση στα βάθη της ψυχής μας».

«Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας! Συνεχίστε να υποστηρίζετε ανθρώπους που βρέθηκαν σε δύσκολους δρόμους, αλλά όχι απροσπέλαστους. Χρειαζόμαστε κι άλλα εργαστήρια στο μέλλον».

«Δίσταζα πολύ να λάβω μέρος επειδή δεν είχα ποτέ ανοιχτεί και συζητήσει το πρόβλημα της ασθένειας, ούτε με τον εαυτό μου. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα όταν συνειδητοποίησα πόσο υποστηρικτικό ήταν να μπορώ να μοιράζομαι με άλλες κύριες την εμπειρία μου και να αποφορτίζομαι μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Συγκινητική εμπειρία».

«Μία υπέροχη εμπειρία! Άνοιξε καινούργιος ορίζοντες και άγγιξε την ψυχή μου. Μου έδωσε τεράστια δύναμη και θετική ενέργεια! Συγχαρητήρια».

Τα σχόλια των γυναικών που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα μας δίνουν λίγη από τη δική τους, προσωπική δύναμη να παραμείνουμε πιστοί στη δέσμευσή μας και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας να δώσουμε μια υπόσχεση: θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού όπου κι αν βρίσκονται!

Είμαστε γυναίκες. Είμαστε δύναμη!

ONCO_PUB001_MAR_2021/GR2103036834