Ιουλ 23, 2015

Αποδεικνύοντας την ηγετική της θέση στον τομέα της εταιρικής φήμης, η Novartis Hellas κατέκτησε την κορυφή στην ετήσια κατάταξη του Fortune «Most Admired Companies in Greece 2015», ενώ διακρίθηκε στη διοργάνωση «Diamonds of the Greek Economy 2015» καθώς και στα βραβεία «Ethos Sustainability Awards».

Η κατάταξη - θεσμός της Αμερικής από το κορυφαίο επιχειρηματικό περιοδικό Fortune, «Most Admired Companies in Greece 2015», υιοθετήθηκε φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κατατάσσοντας τη Novartis Hellas στην κορυφή. Η λίστα αξιολόγησε τις επιχειρήσεις βάσει της εταιρικής τους φήμης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την εγχώρια οικονομία και την κοινωνία, με γνώμονα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που όρισε η αμερικανική έκδοση του Fortune. Στοιχεία όπως η εταιρική υπευθυνότητα, η καινοτομία, η συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας, η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και η εξωστρέφεια αποτέλεσαν βασικά κριτήρια προκειμένου μια εταιρεία να συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα και η Novartis Hellas κατέλαβε την 1η θέση στην κατάταξη αυτή. 

Στη διοργάνωση «Diamonds of the Greek Economy 2015», που πραγματοποιήθηκε από τα Active Business Awards, η Novartis Hellas έλαβε διάκριση επιχειρηματικής αριστείας, ως η κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα. Τα «Diamonds of the Greek Economy 2015» είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους θεσμούς στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας, πραγματοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια και έχει ως στόχο την ανάδειξη των υγιέστερα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον η Novartis Hellas έλαβε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Εκστρατείες Κοινωνικής Ευθύνης» στα βραβεία Αειφορίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης «Ethos Sustainability Awards 2015», που πραγματοποιήθηκαν φέτος για 8η συνεχή χρονιά. Το Χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στη Novartis Hellas για την Εκστρατεία «Αναπνέω», αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασθενοκεντρικής προσέγγισης που χαρακτηρίζει την εταιρεία και επιβραβεύοντας τον ενημερωτικό χαρακτήρα της καμπάνιας, παράλληλα με το κοινωνικό πρόγραμμα δωρεάν σπιρομετρήσεων στις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Ηellas, κ. Riccardo Canevari, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τις συγκεκριμένες διακρίσεις καθώς αναγνωρίζουν το πάθος μας για την καινοτομία, στην οποία επενδύουμε διαρκώς, προσφέροντας βέλτιστες θεραπείες και φροντίδα στους Eλληνες ασθενείς. Προσυπογράφουμε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην υγεία, γι’ αυτό και η στρατηγική της εταιρείας μας διεθνώς, έχει ως κύριο άξονα την τοποθέτηση των ασθενών στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας. Οι διακρίσεις αυτές επιβραβεύουν την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Novartis και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε. H Novartis είναι Εδώ και θα παραμείνει εδώ, δίπλα στον Eλληνα ασθενή».