Μαι 31, 2013

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών με πράξεις που αρμόζουν στη δέσμευση της Novartis για κοινωνική ευθύνη.

Τείνοντας χείρα βοηθείας στην κοινωνία

31-May-2013

Εδώ και 17 χρόνια η Novartis αφιερώνει την ημέρα της ίδρυσής της στην κοινωνία, και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους εργαζομένους της σε όλο τον κόσμο, μέσα από πράξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας, να αλλάξουν την καθημερινότητα παιδιών, ηλικιωμένων, απόρων και ευπαθών ομάδων.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Εταιρικής Ευθύνης μας και αποσκοπεί στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών με πράξεις που αρμόζουν στη δέσμευση της Novartis για κοινωνική ευθύνη.

Έτσι λοιπόν, στις 31 ΜαIου 2013, οι 500 εργαζόμενοι της Novartis Hellas μαζί με τους συναδέλφους τους από την Alcon και τη Sandoz αποφάσισαν να υλοποιήσουν δράσεις που στόχο έχουν να υποστηρίξουν το έργο Συλλόγων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, οι οποίοι με τη σειρά τους βοηθούν μέσα από τη δραστηριοποίησή τους, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες. Δυστυχώς, οι ανάγκες αυτές αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, λόγω της τρέχουσας συγκυρίας για τη χώρα μας, και η εθελοντική συνεισφορά όλων των συναδέλφων βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Οι εργαζόμενοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στήριξαν το φιλανθρωπικό έργο σωματείων και οργανισμών, αφιερώνοντας τις δράσεις τους σε παιδιά, απόρους, αστέγους καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στην Αθήνα υποστηρίχθηκε το κοινωνικό έργο των Οργανισμών:

• Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού του Αναρρωτηρίου Πεντέλης
  • «Στουπάθειο» ειδικό σχολείο εκπαίδευσης και κατάρτισης ατόμων με νοητική στέρηση
  • Γιατροί του Κόσμου
  • Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
  • Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή»
  • «Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης» του Δήμου Αμαρουσίου
  • Σικιαρίδειο Iδρυμα, κέντρο ανοιχτής φροντίδας για την κατάρτιση νέων 14 - 30 ετών με νοητική στέρηση και μαθησιακές δυσκολίες.
  • Φάρος Τυφλών της Ελλάδος

Στην Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι πρόσφεραν εθελοντική εργασία στην ΛΑΜΨΗ - Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος, και σε 2 Κ.Α.Π.Η.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας συμμετείχαν σε εθελοντική αιμοδοσία σε κέντρο αιμοδοσίας της περιοχής τους.

Αυτή η εθελοντική συνεισφορά εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από όλους τους οργανισμούς, οι οποίοι εξέφρασαν τη βαθιά ευγνωμοσύνη τους προς τους ανθρώπους της Novartis για τη χείρα βοηθείας που έτειναν.