Σημαντική θέση στην πρώτη δεκάδα των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, κατέκτησε η Novartis Hellas, για το άριστο εργασιακό της περιβάλλον και πρώτη θέση ανάμεσα στις φαρμακευτικές.

Η σημαντική αυτή διάκριση δόθηκε στην εταιρεία στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας Best Workplaces, που διοργάνωσε, για 11η συνεχή χρονιά, το Great Place to Work Institute Hellas με την ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School. Η τελική κατάταξη των μεγάλων επιχειρήσεων (απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους) έγινε με γνώμονα τις ανώνυμες απαντήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι αξιολόγησαν την πολιτική διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού των εταιρειών τους, μέσω του ερωτηματολογίου TrustIndex©, καθώς και τις απαντήσεις της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων αναφορικά με τις πρακτικές Διοίκησης Προσωπικού στα δύο ερωτηματολόγια CultureAudit©.

Η βράβευση των εταιριών που έχουν το «καλύτερο εργασιακό περιβάλλον» έγινε στις 23 Απριλίου 2013.

«Στη Novartis, αποτελούμε όλοι μαζί μια δυνατή ομάδα γι' αυτό και στηριχτήκαμε στο γεγονός ότι «κάθε γνώμη μετράει» και επίσης έχουμε τη θέληση να πετύχουμε και να παραμείνουμε στην κορυφή της εγχώριας και παγκόσμιας φαρμακευτικής αγοράς», δήλωσε ο κ. Georg Schroeckenfuchs, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

«Κριτήρια επιλογής για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον ήταν η αξιοπιστία της διοίκησης της εταιρείας, ο σεβασμός προς τους εργαζόμενους, το αίσθημα δικαιοσύνης μέσα στην εταιρεία και η υπερηφάνεια που νοιώθουν οι εργαζόμενοι», πρόσθεσε ο κ. Γεώργιος Γκόλιας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η έρευνα Best Workplaces 2013 πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2012 και η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013. Συνολικά συμμετείχαν 51 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 36.498 εργαζόμενους. Απ’ αυτούς, μέρος στην έρευνα έλαβαν 13.159 εργαζόμενοι